Over het boek

Dagelijks stelt het leven de leider op de proef. En de leider beslist, soms letterlijk, over leven en dood. Zijn of haar strategieën, inzichten, ingevingen en beslissingen bepalen het succes of falen van een onderneming. Dit geldt zeker in het geval van Majoor Marco Kroon, die tijdens een groot aantal internationale missies onder de zwaarst denkbare omstandigheden als leider opereerde.

In Leiderschap onder vuur deelt majoor Marco Kroon voor het eerst zijn overtuigingen omtrent leiderschap. Het zijn persoonlijke, in de praktijk beproefde leiderslessen die voor iedereen, als leider en als mens, toepasbaar kunnen zijn.

Voorwoord door Generaal Mart de Kruif,  Commandant Landstrijdkrachten

Nawoord door Generaal buiten dienst Peter van Uhm, voormalig Commandant Strijdkrachten

Titel                 Leiderschap onder vuur

Auteur              Majoor Marco Kroon

Uitgever           UHB

ISBN                9789082003604

Verkoopprijs    euro 19,95

Verschijnt        22 november 2012 (druk 1)   10 december 2012 (druk 2)

Omvang           160 pagina’s + 16 pagina’s foto full colour

Formaat           12,5 x 20,0 cm

Uitvoering        Stofomslag, gebonden in Wibalin band, getinte schutbladen

7 gedachten over “Over het boek

 1. Dirk de Jager

  Ik vind het een zeer leerzaam boek, de Cirkel van Kroon echt prachtig.
  Lees het momenteel op sneltrein vaart uit om het daarna nog een keer hoofdstuk voor hoofdstuk aandachtig door te lezen en te overdenken.Hier en daar mis ik wel wat bijvoorbeeld op blz. 138 wordt beschreven dat je 3 keer bent uitgezonden:
  2005-2006-2007 naar Afghanistan.Echter in het hoofdstuk Internationale missies worden je missies pas beschreven vanaf 2006. Of valt die missie nog onder de geheimhouding? Vind het geweldig dat het NL leger zulke officieren als MK weet te maken.Helaas heb ik tijdens mijn militaire dienstplichtijd het moeten doen met een aantal (gelukkig niet allemaal) wat mindere onder-officieren en officieren…
  Hoop dat er nog vele ‘drukken’van het boek verschijnen

  Reageren
 2. uhbadmin Bericht auteur

  Beste Dirk,

  Mooi bericht. Dank daarvoor! Inderdaad kan over de missies nog niet alles worden verteld. Dat heeft niets te maken met geheimzinnigheid, maar met de veiligheid van de militairen.

  Kapitein Marco Kroon kon nu geen reactie geven, maar wij, van de uitgeverij, wel.

  Groet!

  Siebe Huizinga

  Reageren
 3. Maarten

  Prachtig boek met waardevolle ‘levenslessen’. Mooi bruikbaar in mijn eigen werk. Ik hoop zeker op vervolg boeken van kapitein Kroon.

  Reageren
 4. Organisatieadviesbureau Dekker & van Kalleveen

  Goed geschreven boek dat boeit, leert en vermaakt. Een prima entree voor mensen die meer willen weten over leiderschap, maar voor wie de instituties dit nog te weinig toegankelijk aanbieden.
  En blij te zien dat het advies: ‘zoek de zachte steen op…’ een actie is die overeenkomt met het advies dat veel eindverantwoordelijken (in het burgerlijke bestaan) ter harte nemen en een executive coach opzoeken. Om zichzelf een spiegel voor te houden. En in die coach een betrouwbaar klankbord vinden.

  Reinout van Kalleveen, executive coach.

  Reageren
 5. uhbadmin Bericht auteur

  Beste Reinout,

  Dank voor je feedback op het boek. Mooie aanrader voor anderen om het boek ook te lezen!

  Jan Louwers
  uitgever ‘Leiderschap onder vuur’

  Reageren
 6. Nico Barski

  Ik heb het boek nu eindelijk uitgelezen. Goede lessen, welke ik mezelf vaker in kan herkennen. Het zou een echte aanrader zijn voor het management in mijn organisatie. Mooi te zien dat dhr. Kroon zo open en duidelijk is over zijn eigen ‘zwaktes’. Juist in deze herken je de sterke leider!
  Ik meen in zijn karakter een andere veldheer te herkennen die ik hier niet bij naam zal noemen. Maar ik ben wel nieuwsgierig in hoeverre dhr, Kroon zelf zich in deze persoon zou herkennen, mits hij meer dieptekennis over deze zou hebben.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>